top of page

  OVER ONS  

ALGEMEEN

Wij zijn al meer dan 25 jaar werkzaam in de hijs en hef techniek. Gespecialiseerd in de kleinere hijsinstallaties en alle denkbare losse hijsmaterialen, van standaard tot maatwerk.

Sinds 2007 hebben we vele eigen producten geïntroduceerd onder onze huidige naam Eagle-hoist en we breiden ons gamma nog altijd uit. Wij onderscheiden ons daarom ook tov de vele concurrenten. Eagle-hoist producten zijn van hoge kwaliteit en vaak iets meer doordacht dan de meeste gangbare hijsmaterialen. Onze prijzen zijn daarom zeer concurrerend omdat wij de fabrikant zijn en geen wederverkoper.

Wij geven in-company training: veilig hijsen. Een op maat gemaakte training, wetgeving, regelgeving en alle type hijsmaterialen komen aan bod. We gaan dieper in op de werkzaamheden binnen uw bedrijf. Na een examen ontvangen de deelnemers een certificaat welke 5 jaar geldig is.

HIJSMATERIALEN

Door onze jaren lange ervaring in de hijs en heftechniek hebben we naast vele standaard hijsmaterialen vele hijsmaterialen zelf verder ontwikkeld en in eigen beheer geproduceerd.

 

Voor al onze takels maken wij gebruik van de hoogwaardige kwaliteit hijsketting van PEWAG uit Oostenrijk.

Magneten zijn er ook verkrijgbaar in diverse soorten,  in de Eagle-hoist hefmagneten worden enkel de zeer sterke NdFe magneten gebruikt, waardoor onze magneten compact zijn met een veiligheid factor van 3,5.

Onze labels van de hijsbanden en rondstroppen zijn bijvoorbeeld van een niet scheurbare fiber. Hijsbanden en rondstroppen  worden in onz eigen fabriek in China geproduceerd conform EN1492-1/2 in de diverse uitvoeringen

Zo zijn er vele punten waarop wij zeer kritisch zijn en geen concessies doen op de kwaliteit en levensduur.

LADINGZEKERING

Naast onze hijsmaterialen, leveren wij al het nodige voor lading zekering. De meeste materialen worden wederom in eigen beheer geproduceerd of rechtstreeks bij onze collega fabrikanten aangekocht. 

Wij produceren onze spanbanden en cargo netten geheel in eigen beheer in onze fabriek in China. Zowel ons bedrijf als onze producten zijn ISO9001--2000, TUV, GS,CE gecertificeerd. . We produceren ook op aanvraag ISO4878, GB/T8521-1997, England, AS/NZS en US standard. 

Wij leveren aan vele wederverkopers in Europa, en garanderen dat onze spanbanden 100% conform EN12195-2 norm geproduceerd zijn. We krijgen vaker de vraag voor spanbanden te produceren van lagere kwaliteit dan de Norm voorschrijft, enkel om de prijs te drukken.
Hier doen wij niet aan mee!

Ook produceren wij onze eigen Eagle-hoist kettingspanners conform EN12195-3 norm.

KRANEN EN TAKELS

Naast onze hijsmaterialen hebben we ook hand kettingtakels, ratel takels, electro kettingtakels en staaldraad takels van ons eigen merk Eagle-hoist. conform de machine richtlijn 2006/42/EG. Wij leveren o.a. kleine hijsinstallaties zoals zwenkkranen, portaalkranen en hangbaan kraantjes.

Tevens reviseren en repareren wij naast Eagle-hoist, ook Demag kranen, takels en aandrijvingen.

Naast nieuwe hebben we ook de mogelijkheid voor gereviseerde occasion kranen:

In perfecte staat als nieuw geleverd, inclusief 1 jaar garantie. 

VALBEVEILIGING

Voor valbeveiliging zijn wij exclusief dealer voor XS-plaforms in België en Nederland. Zowel de vaste valbeveiliging voor o.a. op daken (levenslijnen) leveren wij ook alle persoonlijke uitrusting zoals harnassen, valdempers, valstoppers en veel meer.

Daarnaast doen wij van XS-platforms ook de Aluminium gevel- en rolsteigers. Alle producten van XS-platforms zijn conform EN normen gecertificeerd. Eagle-hoist verzorgd de calculatie en montage voor alle denkbare situaties.

In eigen beheer maken wij brandladders, kooiladders in aluminium, Inox of galvanisch verzinkt, uiteraard conform de geldende richtlijnen.  Indien nodig voorzien van valbeveiliging.

Valbeveiligingen, steigers en brandladders zijn nagenoeg altijd maatwerk, voor aanvragen gelieve de specificaties, lastenboek, samenvattende en/of gedetailleerde meetstaat, details, plannen e.d. aan te leveren.

Giving Back
bottom of page