top of page

VALBEVEILIGING             EAGLE-LIFELINES

Onlangs hebben we onze eigen levenslijnen en valbeveiligingen op Europese markt gezet. 
Levenslijnen voor op diverse type daken, plafond en wand bevestiging.

Eagle-lifelines is onze nieuwe merknaam voor levenslijnen en/of ankerpunten, harnassen en vanglijnen/valdempers e.d.

1. getest door DEKRA Duitsland.
2. Alle levenslijn trajecten (C) en Ankerpunten (A) zijn conform EN 795:2012 - CEN/TS 16415:2013 norm 

3. Onze materialen zijn van INOX316(L) en geanodiseerd aluminium.

4. Levenslijnen (13kN) en geschikt voor 2 gebruikers, losse ankerpunten voor 1 persoon.

5. Slechts één dakdoorboring per steun, levenslijn steunen kunnen op 12 mtr van elkaar.

6. Al onze steunen zijn voorzien van een reactiemechanisme die de energie absorbeert in de valrichting: 

  • Makkelijk vervangbaar, verminderde schade aan het dak, dak blijft waterdicht.

  • Te gebruiken als een los ankerpunt of in een staalkabel traject

  • Na een val is de speciale breuk-steun geactiveerd. Het reactiemechanisme kan eenvoudig vervangen worden, zonder beschadiging van het dak of vervanging van de Basisplaat. 

7. QR-code per traject, verwijzend naar certificaat en handleiding per traject. (zie toelichting pagina 2)

8. tegen meerprijs, zonder tussenkomst van dakdekker maken wij, alle type daken waterdicht gelijktijdig met de montage van de levenslijnen, Hiervoor gebruiken wij een hoogwaardige elastische verlijmingen systeem, geschikt voor alle ondergronden.

Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige materialen met zeer hoge corrosie bestendigheid.

Onze basisplaat en de extensions (voor flexibel instelbare hoogtes) zijn van geanodiseerd aluminium, alle overige componenten zijn INOX 316(L).

 

U ontvangt een certificaat voor elk traject, Bij de toegang tot het dak hangt onze instructie handleiding van de levenslijnen van uw dak. Hierop bevindt zich ook een unieke QR code die u direct naar het bijhorende certificaat leidt. Ook ieder traject is apart voorzien van een instructieplaat met informatie voor de gebruiker en QR code. 

 

Na vele jaren diverse merken gezien en gemonteerd te hebben, hebben wij onze eigen levenslijnen systeem ontwikkeld. Ons systeem is geschikt voor montage op diverse type daken, wand en plafond.

Eagle-lifelines is een zeer goed doordacht, eenvoudig design met veel minder dure componenten dan de concurrentie. Onze multisteun is dusdanig ontworpen met een bending-absorber. Tevens zijn alle daksteunen nog eens extra voorzien van een 2e bending-absorber om de krachten op het lichaam te minimaliseren. Onze hoeken bestaan uit 2 losse bending multisteunen gekoppeld met een losse bocht, dit maak ons systeem uniek: mocht er een val op de bocht zelf zijn, werken de traject valdempers van de concurrentie niet. Bij ons systeem is onze bocht gelijk aan de staalkabel met de bijhorende reflectie en absorptie. Onze montage tijd is hiermee ook vele malen sneller. Ons systeem wordt volledig door ons geproduceerd met enkel Europese gecertificeerde materialen, samengesteld in België. 
Eagle lifelines is onlangs getest door DEKRA Duitsland conform de laatste en hoogste norm.
 

Montage:

In België en Nederland voeren wij zelf de montage uit

Brandladders: 

In eigen beheer maken wij brandladders, kooiladders in aluminium, Inox of galvanisch verzinkt, uiteraard conform de huidig geldende richtlijnen, indien nodig voorzien van valbeveiliging.

Valbeveiligingen en brandladders zijn nagenoeg altijd maatwerk, voor aanvragen gelieve de specificaties, lastenboek, samenvattende en/of gedetailleerde meetstaat, details, plannen e.d. aan te leveren.

klik hier voor meer info en prijzen

IMG_6267.png
IMG_6270.png

Voor vragen en/of prijsopgave kunt u rechtstreeks bij ons terecht voor een passende offerte: gelieve de specificaties, lastenboek, samenvattende en/of gedetailleerde meetstaat, details, plannen e.d. aan te leveren.

4 posities voor levenslijnen NE.png
bottom of page